اگر چه در حال حاضر تعداد خانه های هوشمند اندک می باشد اما در کمتر از یک دهه اکثر خانه ها و آپارتمان های جدید با هزینه بسیار ناچیزی برای مصرف کنندگان با تکنولوژی خانه هوشمند ساخته خواهد شد.
برای ساخت خانه های هوشمند اولیه میلیون ها دلار هزینه می شد زیرا اکثرا از مولفه های ساخت دست استفاده می شد. با این حال، سیستم های اتوماسیون خانگی ساده امروزه با کمتر از ۵۰۰ دلار قابل خریداری هستند.
هزینه این سیستم ها با افزودن قابلیت های مختلف به سیستم افزایش می یابد. پیش بینی می شود که در طول چهار سال آینده، بازار سیستم های هوشمند خانگی به نرخ رشد سالانه ۶۰% بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ دست خواهد یافت. همچنین پیش بینی می شود که تعداد وسایل خانگی که با سیستم هوشمند ساختمان کار می کنند به بیش از ۴۰ میلیون در سال ۲۰۲۲ رشد خواهد کرد. برای مثال در پایان سال ۲۰۲۰ تقریبا ۵۵ درصد همه وسایل خانگی در آمریکا با اندازه گیری های هوشمند تجهیز خواهد شد.
اولین سیستم هوشمند تجربی در سال ۱۹۶۶ به بازار عرضه شد. استفاده معمولی از اتوماسیون خانگی شامل کنترل روشنایی، گرمایش و سرمایش، امنیت، بهینه سازی مصرف انرژی و غیره می باشد. در سال ۲۰۱۶ مشاهده سیستم اتوماسیون خانگی در ساختمان های تجاری، دانشگاه ها یا هتل ها به امری عادی تبدیل شده است اما استفاده از این سیستم ها در خانه های شخصی محدود به قشر مرفه جامعه است.
به طور مثال ۲۰ سال قبل با ورود تکنولوژی آیفون های صوتی و بعد از آن آیفون های تصویری به ایران استقبال زیادی از این موضوع نشد ولی با گذشت مدت کوتاهی سیر تصاعدی درخواست این سیستم بالا گرفت تا جایی که هم اکنون جزء ضروریات ساختمان محسوب می شود و هر روز با تکنولوژی های مدرن بر خیل مشتریان این سیستم اضافه می شود.